Schiezi si slabesti – principalele motive pentru a practica schiatul pe timp de iarna
Oamenii se ingrasa cel mai mult pe timp de iarna. Faptul ca nu mai pot practica sporturile pe care le practicau in celelalte anotimpuri, faptul ca nu mai pot consuma fructe si legume proaspete dupa bunul plac, faptul ca frigul si conditiile meteo vitrege de multe ori ii obliga sa ia un mijloc de transport in comun sau sa sofeze, in loc sa mearga pe jos contribuie la tendinta de ingrasare pe perioada anotimpului rece.
Unul dintre sporturile recomandate pentru distractie si pentru a pierde din kilogramele in plus acumulate in timpul sarbatorilor de iarna este schiatul. Schiatul este o metoda excelenta de relaxare si ajuta si la slabit, tonifiind musculatura abdominala si ajutand la intarirea sistemului imunitar.
Beneficiile schiatului pentru sanatate si pentru silueta
Schiatul este un antrenament cardio exceptional, care accelereaza ritmul inimii si creste fluxul sanguin, ajutand, astfel, la mentinerea sanatatii cardiovasculare. In plus, faptul ca schiatul este practicat in aerul de munte, curat si racoros, il transforma intr-un excelent remediu pentru afectiunile respiratorii.
Persoanele care practica schiatul sunt mult mai flexibile si nu vor suferi de dureri articulare. Pentru a nu suprasolicita musculatura, schiorii trebuie sa faca macar cateva minute de stretching inainte de fiecare sedinta de schi. Daca sunt reduse grasimile din dieta si oamenii acorda o mai mare atentie alimentatiei si practica si schiatul, atunci, cu siguranta, rezultatele sunt remarcabile.
Schiatul reprezinta o modalitate excelenta de practicare a miscarii in aer liber, care aduce beneficii sanatatii si asigura un aport de vitamina D impresionant, care va imbunatati sistemul imunitar, va reduce riscul aparitiei virozelor si va ameliora starea generala de sanatate. In plus, schiatul ajuta practicantii sa doarma mai bine si, totodata, ii scapa de cel putin 3.000 de calorii pe sedinta. In ceea ce priveste grupul de muschi care sunt lucrati in timpul schiatului, cei abdominali si muschii coapselor sunt principalii vizati.
Beneficiile schiatului sunt numeroase, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati: schiatul imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la transportarea eficienta a nutrientilor in toate tesuturile si lucreaza toata musculatura, de la muschii coapselor si cei abdominali, la muschii fesieri.