Remedii naturale pentru tratarea diverselor afectiuni
Consumul de migdale are multiple beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea insa, trebuie consumate cu moderatie, deoarece sunt bogate in lipide. Ele pot fi consumate in stare cruda in salate sau ca si gustare intre mese, dar se poate consuma si sub forma de lapte, fie preparat in casa, fie cumparat din comert.
Consumul de migdale – proprietati si beneficii pentru organism
Migdalele sunt bogate in magneziu. De regula, o mana mare de migdale acopera un sfert din cerintele recomandate pe zi. Magneziul ajuta la limitarea spasmelor musculare, cum ar fi crampele, dar si la reducerea stresului.
In plus, aceste alimente minute ajuta ficatul in lupta impotriva grasimilor datorita continutului lor de Omega-3. Acestea stabilizeaza raportul dintre colesterolul bun si colesterolul total si astfel impiedica aparitia colesterolului rau.
Mai mult decat atat, o valoare prea mare a colesterolului poate provoca probleme cardiace, deoarece colesterolul „rau” se depune pe artere si le poate bloca. Conform datelor epidemiologice, un consum zilnic de 30 g de migdale ar reduce riscul bolilor cardiovasculare cu pana la 45%.
Conform ultimelor studii in domeniu, s-a demonstrat faptul ca migdalele ajuta la prevenirea anumite tipuri de cancer. Sunt extrem de bogate in antioxidanti care lupta eficient impotriva imbatranirii celulare si a aparitiei cancerului, inclusiv cancerul de colon. In plus, sunt bogate in fibre, ceea ce faciliteaza o digestie buna.
De asemenea, sunt bogate in minerale si oligoelemente, in special zinc, care protejeaza creierul. Vitamina E se gaseste in cantitati mari, ceea ce ar impiedica declinul cognitiv fapt pentru care, consumul lor este recomandat in special persoanelor in varsta.
Cei care sufera de diabet ar trebui sa includa migdalele in alimentatia lor pentru ca au un indice glicemic scazut asa ca ajuta la prevenirea hipoglicemiei. Migdalele regleaza controlul secretiei de insulina si, prin urmare, sunt aliatii de nadejde ai diabeticilor de tip 2.
Migdalele sunt recomandate chiar si in timpul unei diete, deoarece sunt satioase multumita continutului ridicat de proteine (aproximativ 20g la 100g). Prin urmare, ele constituie o gustare de calitate si ajuta oamenii sa reziste fara probleme pana la urmatoarea masa.