Este utila o perna antireflux in ingrijirea bebelusilor?
Momentul venirii pe lume a unui bebelus este unul extrem de important, in care intreaga viata a parintilor capata un nou sens. Desi majoritatea viitorilor parinti se pregatesc pentru primirea noului membru al familiei, cumparand tot ceea ce cred ca este necesar, unele dintre acestea pot fi inutile, pe cand altele pot fi omise.
Poate fi luat ca exemplu perna antireflux, despre care unii specialisti sustin ca nu este necesara, in timp ce altii susutin ca aceasta poate fi un ajutor important pentru somnul si, mai ales, digestia nou-nascutului, al carui sistem digestiv are nevoie de timp pentru a se maturiza si a functiona normal.
Cand este necesara o perna antireflux?
Cu reflux gastroesofagian se pot confrunta oamenii de toate varstele, de la nou-nascuti la adultii in putere sau chiar la batranii imobilizati la pat. De aceea, pentru a le crea un mediu propice, in care sa se previna intoarcerea acidului gastric sau a continutului stomacului catre cavitatea orala, se recomanda folosirea unei perne anti-reflux, cunoscuta si ca perna cu plan inclinat.
Perna antireflux | Nebulizatoare | Med-Tehnica.ro
Datorita formei acesteia, pacientii stau cu capul mai ridicat, ceea ce nu mai permite reintoarecerea continutului stomacului, contribuind astfel la o mai buna odihna a acestora. O gama variata de astfel de perne, potrivite atat bebelusilor, cat si adultilor, poate fi gasita in magazinul online Med-Tehnica.ro.
Pana la varste de aproximativ 12 luni, bebelusii pot experimenta regurgitari si reflux gastric, insa din ce in ce mai rar, pe masura ce creste si sistemul digestiv se maturizeaza.
Aceste situatii pot crea panica printre parintii care vor folosi o perna inclinata chiar daca bebelusul nu are nevoie. Vestea buna este ca utilizarea acesteia nu are niciun efect negativ asupra celui mic.
Ce alte dispozitive medicale sunt utile in ingrijirea bebelusilor?
Pe langa perna anti-reflux, aspiratorul nazal isi va dovedi si el utilitatea, mai ales cand bebelusul se va confrunta cu prima sa raceala, caz in care pot fi utilizate si nebulizatoare, cunoscute si ca aparate de aerosoli. Acestea favorizeaza administrarea si asimilarea medicamentelor.
Acestea sunt insa numai o mica parte dintre instrumentele si dispozitivele medicale de care au nevoie proaspetii parinti pentru ingrijirea bebelusilor.